Nieuws

Terug

Resultaten van de enquête

 Aan het einde van het seizoen hoort STKG bij hun leden wat ze van hun voorbije seizoen vonden en hoe ze hun toekomst zien. Dit jaar zijn er 17 leden die de enquête hebben ingevuld. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de resultaten. Dit aantal is niet verschrikkelijk groot en kan voor een vertekend beeld zorgen. Ga je dus niet akkoord met sommige resultaten, dan raad ik jullie aan de enquête volgend jaar wel in te vullen.

SEIZOEN 2013-2014

Hoe vat je jouw seizoen 2013-2014 samen?

Algemeen kunnen we stellen dat de meeste leden tevreden tot zeer tevreden zijn van het voorbije seizoen. Veel van hen hebben dan ook hun persoonlijke doelstellingen bereikt voor dat seizoen of zitten er heel dichtbij.

Wat vond je leuk aan de ijstrainingen?

Onze leden vinden de sfeer op de trainingen zeer goed en voor sommigen is dat zelfs de belangrijkste reden om te komen. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. De oefeningen met de kaartjes zijn duidelijk zeer populair, maar ook de bochtjes blijken een topoefening. Er zijn er ook die uikijken naar de hockeytraining, maar wat me ook vooral deugd doet is dat de YES'ers meteen het gevoel kregen dat ze welkom waren in onze club.

Wat vond je niet leuk aan de ijstrainingen?

Vragen wat er leuk is aan ijstrainingen is makkelijk, maar dan is het ook niet meer dan fijn om te vragen wat er minder leuk was. Topantwoorden daar waren de zeer gematigde ijskwaliteit vooral in de schoolvakanties. Er waren soms ook te veel mensen op het ijs. Dit slaat dan vooral op de schaatsers van BSC Brugge die tijdens de periode dat de ijsbaan in Brugge niet open is bij ons komen trainen. Hierdoor kan de trainer minder aandacht geven aan elk van de schaatsers en gaat het ijs ook een stuk sneller kapot. Een oplossing hiervoor moet dus worden gezocht. Er mag soms ook wat minder competitie zijn tijdens de trainingen. Sommigen doen het louter voor het plezier en dan is het niet nodig dat het allemaal als competitie wordt opgevat.

Wat zou je anders willen zien en heb je daar ook zelf ideeën rond?

Kleedkamer, training STKG-only, vroeger binnen kunnen, latere trainingen. Heel wat van de suggesties werden reeds bij de ijsbaan voorgelegd. We wachten hierbij nog steeds op antwoord.

Vond je dat je dit seizoen genoeg getraind hebt?

De meesten vinden dat ze genoeg hebben getraind, maar dat ze naast de schaatstrainingen waar ze waren (vaak minder dan 2 keer per week gemiddeld) te weinig hebben gedaan. Men voelt dus wel aan dat iets meer trainen geen kwaad kan.

Vond je de zaterdagtraining nuttig?

70% procent vond de training op zaterdag nuttig. Volgend jaar zal deze training dus opnieuw doorgaan. Er zal opnieuw op techniek worden gefocust in het rechte stuk op deze trainingen, ook startjes kunnen daar geoefend worden en wat uithouding is ook altijd mogelijk.

SEIZOEN 2014-2015

Wat zijn jouw doelen voor het schaatsseizoen 2014-2015?

De doelen zijn zeer uiteenlopend, gaande van het behalen van tijden tot het schaatsen van StarClassen of grote wedstrijden met mooie resultaten, maar ook techniekverbetering behoort hiertoe. Voor elk van onze leden proberen we die doelen opnieuw te bereiken.

Hoeveel keer wil je volgend seizoen gemiddeld aanwezig zijn?

Iedereen wil minstens tweemaal per week komen trainen. 25% zelfs 3 keer en een andere 25% zou er graag elke training bijzijn. Dit zou opnieuw een hele verbetering zijn, want momenteel halen slechts een vijftal leden het gemiddelde van 2 trainingen per week.

TOEKOMST

Wat zijn jouw ambities?

Uit de antwoorden van onze leden, kunnen we afleiden dat er heel wat ambities leven binnen STKG. We spreken Olympische Spelen, Wereldbekers... Maar ook een aantal schaatsers zuiver voor het plezier bepalen een grote fractie van onze leden. Wat je ambitie ook is, we hopen dat je je ambities waarmaakt!

Heb je het gevoel dat je de voorbije jaren geëvolueerd bent in de richting van je ambities? Zo nee, waarom niet denk je?

De meesten vinden dat ze inderdaad in de richting van hun ambities zijn geëvalueerd. Zij die dat niet vinden, geven zichzelf dan weer de schuld omdat ze te weinig op de trainingen aanwezig waren of dat het op de verkeerde momenten foutliep.

ZOMERTRAININGEN

De zomertraining vallen traditioneel op dinsdag en donderdag, maar op welke dagen zou het voor jou het best uitkomen?

 • maandag (7 stemmen)
 • dinsdag (10 stemmen)
 • woensdag (6 stemmen)
 • donderdag (8 stemmen)
 • vrijdag (3 stemmen)
 • zaterdag (11 stemmen)
 • zondag (5 stemmen)

We zien dat dinsdag, donderdag en zaterdag de beste dagen zouden zijn.

Hoeveel zomertrainingen zou je willen per week?

 • 0 trainingen: 6%
 • 1 trainingen: 25%
 • 2 trainingen: 25%
 • 3 trainingen: 25%
 • >3 trainingen: 19%

Wat verwacht je van de zomertrainingen? Kom je ernaartoe? Waarom denk je dat dit nuttig is?

Voornamelijk techiek en conditieverbetering en onderhoud.

Indien je niet hebt deelgenomen, waarom niet?

Te ver, geen tijd, andere sportactiveiten.

Indien je wel hebt deelgenomen, vond je het de moeite?

Zij die deelnamen aan de zomertrainen vorig seizoen vonden het zeker de moeite. Er hangt ook daar een toffe sfeer en het is dan ook leuk om elkaar ook in de zomer regelmatig te zien.

Ben je van plan om dit jaar deel te nemen aan de zomertrainingen?

 • Ja, 2x per week 41%
 • Ja, 1x per week 18%
 • Ja, maar heel af en toe 24%
 • Nee, ik zit liever in mijn zetel 0%
 • Nee, maar ik doe elders aan sport 18%
We kunnen al vertellen dat momenteel het gemiddelde van het aantal schaatsers per training over de 10 schaatsers ligt en dat aantal lijkt alleen maar te groeien.
 

Suggesties zomertrainingen: Wat zou je graag deze zomer doen op de zomertrainingen?

Voetbal, zwemmen, rugby, baseball, fietsen, skeeleren. Eigenlijk hebben we alle suggesties dit jaar reeds gehad buiten rugby dan, maar dat lijkt niet zo veilig.

Moesten we enkele trainingen samen doen met Skeeler Team Evergem in Ertvelde, zou je daar naartoe gaan?

De helft van zij die deze vraag hebben ingevuld, zien het zitten om eens samen te trainen met Skeeler Team Evergem. We hebben vorige week woensdag reeds een training gedaan langs de vaart samen met hen en dat was zeker een waardevolle aanvulling op onze gewone trainingen. We proberen dit dus zeker uit te breiden.

CLUBGEBEUREN

Wat vind je algemeen van het beleid van de club?

STKG heeft volgens haar leden een goed beleid. De inspanningen om de matten te vernieuwen met nieuwe matten worden ten zeerste geappreciëerd. Het clubfeest is ook iets dat leeft onder de leden.

Waar moet de club volgens jou meer op focussen?

Meer leden! Nog meer focussen op de kleineren, want zij zijn de toekomst van de club. 

Wil je actief meewerken om meer leden te werven?

87% wenst actief mee te werken. Daar moeten we dus zeker gebruik van maken.

We zijn op zoek naar mensen willen helpen met verslagen te schrijven voor de website na een wedstrijd. Ben je daarin geïnteresseerd?

Slechts 29% ziet dit zitten. Volgend seizoen probeer ik dat toch wat te outsourcen. Als iedereen een verslagje schrijft van één wedstrijd waar ze bijwaren, is dit veel draaglijker.

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.