Nieuws

Terug

Een nieuwe uitdaging: BK Langebaan

Zaterdag en zondag vindt het BK Langebaan plaats in Eindhoven. Bij gebrek aan een 400m baan in België moet dus ook dit jaar worden uitgeweken naar Nederland voor het Belgisch Kampioenschap. Dit jaar trekt de KBSF het kampioenschap open voor langebaners, shorttrackers en skeeleraars. Drie leden van onze club maken daarvan gebruik om hun geluk op die veel te grote baan eens te beproeven. Bij de heren zijn dat Willem Dewagtere en Maarten Slembrouck. Zij zullen deelnemen aan de 500m, de 1500m en de 5000m. Vooral die laatste afstand wordt een langzame dood sterven. Zeker als je bedenkt dat zowel Willem als Maarten het in shorttrack van de sprintafstanden moeten hebben. Maar als ze daar dan toch zijn, waarom ook niet. Bij de dames doet Willemijn Quaijtaal mee. Voor de Nederlandse die deel uitmaakt van zowel STKG als LBSG (langebaanclub Gent) wordt het haar eerste wedstrijd. Willemijn doet mee aan de 500m, de 1500m en de 3000m.

In 2006 nam Maarten Slembrouck al eens deel aan het kampioenschap. Hij slaagde er toen in de zilveren medaille te behalen bij de junioren en reed toen nog op shorttrackschaatsen (ver van ideaal, maar op korte afstanden gaat dat best goed). Vanaf 2009 mochten shorttrackers niet meer deelnemen tenzij ze voor het BK al een wedstrijd reden en een tijdslimiet behaalden. Nu 8 jaar later wordt er op die beslissing teruggekomen en kunnen de shorttrackers opnieuw deelnemen onder één voorwaarde: klapschaatsen. Voor Willem en Maarten is dat een volledig nieuwe ervaring. De klapschaats laat immers toe wat in het shorttrack te vermijden valt: je hoeft niet af te duwen met de hiel van de voet. Sterker nog, als je afduwt met de hiel, dan klapt die schaats helemaal niet. Ook starten is een vreemde ervaring op die klapschaats. Lawaai maakt het wel, maar vooruitgaan doen Willem en Maarten zeker beter op shorttrackschaatsen.

Ook Bart Swings neemt deel aan het BK Langebaan, al laat hij de 500m links liggen.

Benieuwd wat dat zal geven! Kunnen onze STKG'ers voor een stunt zorgen? U hoort er ongetwijfeld meer over na het weekend!

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.