Nieuws

Terug

Jens Almey pakt uit op WK Junioren

Tijdens het Wereldkampioenschap voor Junioren in Osaka (Japan) heeft Jens Almey laten zien dat hij tot de besten behoort. Op een sterk bezet deelnemersveld van 76 shorttrackers liet hij zich duidelijk gelden.

Jens slaagde er op de vrijdag in om overtuigend door alle voorrondes te raken op elk van de afstanden de 500m, de 1000m en de 1500m. Iets wat slechts een handjevol Europeanen hem nadeden. Vanuit de halve finales op de 1500m slaagde Jens erin om zich te kwalificeren voor de B-finale. Daarin werd hij derde en dat leverde hem een 9e plaats op. Veruit de beste prestatie van een Belg in de laatste jaren. Ook op de 500m en de 1000m deed Jens het uitmuntend. Hij behaalde respectievelijk een 11e en een 14e plaats. In het algemeen klassement belandde Jens Almey op deze manier op een welverdiende 13e plaats, ofwel de derde Europeaan. Hij was bovendien ook de eerste schaatser zonder finalepunten (punten die steeds voor de eerste acht worden uitgereikt per afstand). Voor Jens was het zijn tweede WK Junioren (vorig jaar nam hij al deel in Erzurum.

Naast Jens deden ook nog drie andere Belgen mee aan dit WK. Ward Pétré en Stijn Desmet behaalden in het algemeen klassement respectievelijk een 26e en 32e plaats. Rino Vanhooren vervolledigde de ploeg en zo ook de aflossingsploeg. In deze aflossingswedstrijd over 3000m strandde België op een 10e plaats. Dit is een nooit gezien resultaat van een Belgische juniorenploeg. Er zit met andere woorden nog heel wat toekomst in.

Wie Jens Almey en de anderen eens aan het werk wil zien, kan hiervoor terecht op 4 en 5 april op IJsbaan Kristallijn Gent tijdens het Paastornooi, een wedstrijd georganiseerd door Shorttrackclub Kristallijn Gent (STKG) en gesponsord door de Pronvincie Oost-Vlaanderen, De Stad Gent, Caboor & Zonen NV en MSL-Projects.

Volledige resultaten vind je hier.

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.