Nieuws

Terug

STKG beste bij de mannen in alle categorieën op het Belgisch Kampioenschap 2015

Op het Belgisch Kampioenschap in Liedekerke op 7 maart behaalde STKG de drie titels bij de mannen. Adriaan Dewagtere won bij de beloften jongens, Jens Almey bij de junioren heren en Maarten Slembrouck bij de senioren heren. Daarmee kaapte STKG de helft van de te verdienen Belgische titels weg. Naast de gouden medailles behaalde STKG ook nog een zilveren medaille bij de junioren dames met Evelien Van Kerckvoorde en een bronzen medaille bij de senioren heren met Willem Dewagtere.

Een echte verrassing was dit allemaal niet, maar het was wel de uitslag waar coaches Maarten Slembrouck en Freddy Dhondt van konden dromen. Bij de beloften werd het een driestrijd tussen Adriaan Dewagtere, Leander Schepers (YDS Hasselt) en Ramses Debruyne (BSC Brugge) voor de eerste plaats. Hierbij trok Adriaan het laken naar zich toe in de superfinale 777m na een tweede plaats op de 777m, winst op de 333m en winst op de 500m. Ploegmaten Thibault Fostier en Wolf Dobbelaere werden resp. zeer verdienstelijk 4e en 10e.
Ode Dobbelaere reed dit jaar bij de beloften dames haar tweede Belgisch Kampioenschap en behaalde er de 5e plaats.
Evelien Van Kerckvoorde deed het als eerstejaars junior meer dan voortreffelijk. Ze eindigde telkens op de tweede plaats op enkele meters van Hanne Desmet (IRTA), die dit jaar nog meedeed aan het Europees Kampioenschap. Ploegmaten Emily Almey en Lien De Coen waren goed voor een 5e en 8e plaats.
Bij de Junioren bleek Jens Almey een maat te groot voor de tegenstand. Jens won de 1500m, maar had te maken met een bot mes op de 500m en ook op de 1000m liet hij het even begaan, maar Jens stelde de zaken op orde in de superfinale 1500m waar hij de tegenstander op een ronde schaatste met de hulp van ploegmaat Kyle Aerens, die de 5e plek behaalde. Robbe Volckaert, Alexander De Paepe en Bert Goethals werden respectievelijk 10e, 11e en 14e.
Bij de Senioren nam titelverdediger Maarten Slembrouck het opnieuw op tegen Kim Duvivier die vorig jaar 2e werd. Maarten won de 1500m, 500m en 3000m superfinale. Ploegmaat Willem Dewagtere toonde zijn goede vorm met drie derde plaatsen en een tweede plaats, goed voor de bronzen medaille. Kristof Lamote behaalde de 8e plaats.

Aflossing
Op de aflossing kon STKG deelnemen in vier van de vijf wedstrijden dankzij de hulp van Joren Goossens (beloften jongens), Fabienne Coremans (junioren dames), Bob Kiss (junioren heren) en Selim Tanrikulu (senioren heren) om de ploegen die uit vier schaatsers bestaan te vervolledigen en speciaal hiervoor af te zakken naar Liedekerke. Een duidelijk teken dat de teamgeest binnen STKG heel prominent aanwezig is.

Bij de beloften jongens konden we jammer genoeg de titel niet naar ons toetrekken door een valpartij. Desondanks behaalden we nog de tweede plaats van de drie ploegen. Het was BSC Brugge die hier won. De junioren dames moesten het ook met een tweede plaats stellen, deze keer na IRTA Wilrijk. STKG zette wel de traditie voort bij de Junioren Heren waar we al voor het vierde jaar op rij de overwinning behaalden. De ploeg die bestond uit Jens Almey, Kyle Aerens, Alexander De Paepe en Bob Kiss was duidelijk een klasse te sterk voor de ploegen uit Brugge en Wilrijk. Bij de Senioren heren werd het wel een zeer spannende strijd tussen IRTA Wilrijk en STKG Gent. Uiteindelijk was het IRTA die als eerste over de finish kwam, maar tot twee ronden voor het einde zaten de twee ploegen nog samen.

In totaal behaalde STKG dus 4 Belgische titels (3 individueel en 1 op de aflossing), hiermee is STKG individueel de beste ploeg, maar er is ook geen andere ploeg die meer titels behaalde tijdens dit BK. Kortom een geslaagd optreden!

 

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.