Nieuws

Terug

Opnieuw clean sweep door STKG

Ook dit seizoen vond de eerste wedstrijd in België van het nieuwe schaatsseizoen plaats in Turnhout. De Opening Games trekken al jaren schaatsers aan uit Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en België. STKG was van de partij met 15 schaatsers.

Bij de Junioren A/Senioren A was het STKG boven. Het drietal Willem Dewagtere, Bob Kiss en Maarten Slembrouck dat in de zomer nog in Oberstdorf het algemene klassement naar hun hand kon zetten, slaagde daar op de Opening Games opnieuw in. Gevolg was dus opnieuw een volledig Gents podium, met op de eerste plaats dit keer Willem Dewagtere gevolgd door Maarten Slembrouck en Bob Kiss. De volgorde bleef spannend tot in de laatste bocht van de 500m-finale. De 3 STKG'ers slaagden er als enige schaatsers in om tweemaal de A-finale te breiken (1000m en 500m).

Alexander De Paepe werd 3e bij de Senioren B heren die het trouwens moesten opnemen tegen de  Junioren A / Senioren A. Kristof Lamote greep net naast het podium, maar was ook best tevreden over zijn wedstrijd. Seppe Lybaert dook een halve seconde onder zijn persoonlijk record op de 500m.

Willemijn Quaijtaal werd 12e bij de Senioren B dames. Ze hield de Nederlandse Lof achter zich.

De junioren B heren hadden het moeilijk. De drie STKG'ers: Gianni Caboor, Robbe Volckaert en Bert Goethals deden hun uiterste best, maar Gianni strandde (na een valpartij) op de 7e, Bert op een 8e en Robbe op een 11e plaats. De concurrentie in deze reeks was niet te onderschatten. Tegen de eerste vier viel niets te beginnen.

Bij de Junioren C dames bezette STKG twee podiumplaatsen: Evelien Van Kerckvoorde won er met overmacht alle wedstrijden en werd gevolgd door Imke Vandeuren op plaats 2. Emily Almey werd 5e en reed daarbij ook een zeer verdienstelijk tornooi.

Adriaan Dewagtere kon de verwachtingen op de 500m helaas niet inlossen. Adriaan moet nog een tiende van een seconde van zijn tijd doen om deel te mogen nemen aan de StarClasswedstrijden  waarvan de eerste al over 2 weken wordt gehouden in Turijn. Door een val in de heats op deze afstand had hij maar één kans meer en de druk werd daardoor te groot. Adriaan werd 9e bij de Junioren C heren.

Thibault Fostier behaalde een B en C finale, respectievelijk op de 500m en de 333m. Zeker op de 333m zat er meer in, maar door een misverstand met de scheidsrechters bleef Thibault staan toen het startschot werd gegeven. Verhaal halen bij hen leverde echter niets op. Toch behaalde Thibault nog een 7e plaats op 25 deelnemers bij de Junioren D jongens.

 

Kortom kunnen we stellen dat het eerste optreden van STKG op Belgische bodem zeker geslaagd was. We kijken alvast uit naar de rest van het seizoen.

 

 

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.