Nieuws

Terug

Winst in clubklassement voor 4e maal op rij voor STKG op Easter Cup 2017

SHORTTRACK - Dit weekend vond de 37e editie van de Easter Cup plaats op Ijsbaan Kristallijn in Gent. Aangezien Pasen dit jaar vrij laat valt, zagen we een iets lager aantal inschrijvingen dan de voorgaande jaren. Zo’n 120 shorttrackers namen deel aan de internationale shorttrackwedstrijd uit 6 verschillende landen: Nederland, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië en België. 28 schaatsers behoorden tot de organiserende club, Shorttrackclub Kristallijn Gent (STKG) verspreid over de veertien categorieën waarin prijzen te winnen vielen.

De wedstrijd verliep vlot en we zagen heel wat spannende wedstrijden. STKG behaalde 5 podiumplaatsen.

Winst voor Jens Almey bij de gemengde categorie Junioren A/Senioren. STKG’s beste schaatser reed de concurrentie makkelijk weg. Jens maakt dan ook deel uit van het Belgisch Nationaal Team dat onder leiding van Pieter Gysel in Hasselt traint op weg naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Na een maand rust, na het Wereldkampioenschap in Rotterdam, nam Jens deel aan de Easter Cup omdat hij dat voor zijn club wil doen. STKG is hem daar dan ook erg dankbaar voor.

Zilver was er voor Adriaan Dewagtere bij de Junioren C jongens. Hij kwam ten val op de eerste afstand, maar wist toch nog de B-finale te winnen. Zijn favoriete afstand, de 500m won hij waardoor hij voor de Superfinale 1000m nog aanspraak maakte op winst in het algemeen klassement. Helaas mislukte dat en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Ook Imke Vandeuren won de zilveren trofee, dit bij de Junioren B dames. Zij schaatsten samen met de Junioren A en Senioren Dames, maar Imke kon goed volgen. Ze won tweemaal de B-finale (1000m en 500m) en werd zelfs tweede in de Superfinale 1500m. Imke komt ze weer een stapje dichter bij haar goede vorm van begin vorig seizoen. Ook Willemijn Quaijtaal behaalde zilver, dit bij de Masters dames. Zij stond echter op winst, maar kwam op zaterdag ten val en verrok hierbij haar ligamenten waardoor ze op zondag de wedstrijd niet meer kon verderzetten en haar eerste plaats kwijtspeelde.

Brons was er dan weer voor Amélie Coremans bij de Junioren C dames. Amélie sukkelt al een tijdje met haar schouder omdat deze makkelijk uit de kom kan gaan bij een val. het is dan ook altijd voorzichtigheid geblazen wanneer dit gebeurt. In diezelfde categorie kwam overigens een schaatser van IHCL pijnlijk ten val nadat ze met haar hoofd eerst de matten was in gevallen. Hierdoor lag de wedstrijd drie kwartier stil omdat ze door het medisch personeel voorzichtig van het ijs moest worden gehaald. De schaatster in kwestie, Fien Depuydt, kreeg dan ook de pechtrofee, gemaakt door Marieke Slembrouck.


Pechtrofee gemaakt door Marieke Slembrouck

Dankzij de 5 podiumplaatsen en de goede resultaten in de afsluitende aflossingswedstrijden, won STKG ook dit jaar opnieuw het clubklassement. Dit is het vierde jaar op rij en we proberen natuurlijk om dat rijtje volgend jaar opnieuw te verlengen. Coaches Maarten Slembrouck en Freddy Dhondt waren dan ook heel blij met deze overwinning.

Voor vierde maal winst op clubklassement Easter Cup voor STKG
Voor vierde maal winst op clubklassement Easter Cup voor STKG

STKG heeft een lange traditie van handgemaakte prijzen en ook dit jaar was dat opnieuw een feit. Fabienne Coremans verzorgde 45 unieke houtwerkjes als prijzen voor alle podia en het clubklassement.

Deze editie werd mogelijkgemaakt door subsidies van de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen, maar ook door de nv Heer Albert met Albert Vastgoed en Albert Informatica, die er een VIP-evenement aan vastplakten. Daarnaast bedanken we ook onze clubsponsors nv Caboor en Zonen; Grondwerken en Opritten en MSL-Projects.

 

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.