Nieuws

Terug

STKG met 15 schaatsers in Oberstdorf

STKG trok met maar liefst 15 schaatsers naar Oberstdorf dit jaar om deel te nemen aan het jaarlijkse zomerkamp shorttrack. Met meer dan 150 schaatsers was dit de meest omvangrijke editie. Volgend jaar wordt er uitgekeken naar een groei tot maar liefst 200 schaatsers.

De trainingsweek in Oberstdorf bestaat niet enkel uit schaatsen. Zo is er bijvoorbeeld ook een uphillrun waarbij er op een parcours van 4 km, 800m in hoogte wordt overbrugd. Daarnaast is er ook een Skeeler/Loop/Autopet triathlon waarbij telkens een rondje van ongeveer 2 km wordt afgelegd.

Shorttrackwedstrijd

STKG toonde goede vorm. De zware trainingsweek belette onze schaatsers niet om enkele scherpe tijden te schaatsen. Robbe Volckaert schaatste zeer sterk tussen de Junioren A + Senioren. Ondanks een dubbele valse start op de 500m, wist hij op de 1000m de 2e plaats te behalen. Maarten Slembrouck werd met een 2e plaats op de 500m en 4e plaats op de 1000m tweede in het klassement. Ook Alexander De Paepe reed goed. Hij behaalde zijn StarClasslimiet op de 1000m in een rit die volledig bestond uit STKG'ers. De STKG-trein zorgde voor twee persoonlijke records. Naast Alexander DP, reed ook Gianni Caboor zijn snelste 1000m ooit. Alexander Van Buren zette ook een persoonlijk record neer op de 1000m. Willem Dewagtere reed tweemaal B-finale en ook zijn tijden kwamen dicht in de buurt van zijn persoonlijke records. Bert Goethals moest helaas forfait geven voor de shorttrackwedstrijd door een spierscheur in zijn lies.

Bij de Junioren A + Senioren dames nam Fabienne Coremans deel. Zij schaatste een sterk tornooi ondanks dat ze tussen haar eigen ritten ook nog fungeerde als referee. Ze behaalde driemaal de A-finale en zette twee persoonlijke records neer: 1000m en 1500m. Fabienne werd trouwens toegevoegd aan de internationale lijst van scheidsrechters en kan nu dus ook op grotere internationale wedstrijden zoals StarClasses opgeroepen worden om te jureren.

Adriaan Dewagtere ziet dat hij het dit jaar niet makkelijk zal hebben tussen de Junioren B. Het is nog wat wennen aan zijn nieuwe schoenen. Hij besloot dan ook om 2 weken later deel te nemen aan het schaatskamp in Turnhout.

Bij de Junioren B dames had STKG drie deelnemers: Evelien Van Kerckvoorde, Imke Vandeuren en Emily Almey. Evelien kon enkel de zaterdag deelnemen aan de wedstrijd omdat ze meteen na Oberstdorf deelneemt aan het schaatskamp in Malmö, zo'n 1300 km verder. Evelien bereidt zich voor op de komende Wereldbeker Olympic Qualifiers. Imke Vandeuren toonde dat de snelheid terug aan het keren is en reed meteen sneller dan vorig seizoen op haar 500m.

Ook Thibault Fostier behaalde zijn StarClasstijd bij de Junioren C op de 1000m. Hij sprak enkele keren af met de andere schaatsers voor een time-trial en dat leverde het verhoopte resultaat op.

Amélie Coremans kwam dicht in de buurt van haar snelste tijd op de 1000m, maar kon die helaas niet verbeteren.

Onze jongste deelnemer was Aleyándro Rivero-Maerschalck. Voor hem was het de eerste keer Oberstdorf. Een zware week voor hem ook. De resultaten op de wedstrijd waren afwisselend. De 333m en 222m ging op zich vlot, maar op de 500m kende Aleyándro nogal wat pech. Hij kwam enkele keren ten val, waardoor hij in de laatste finale er ook niet in slaagde om een echt snelle tijd te schaatsen. De opkomende wedstrijden geven hem natuurlijk nog heel wat kansen.

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.