Team

NaamTimothy DewispelaereShorttrackonline
CategorieSeniorSTBEL13007199101
WoonplaatsOostakker

 

Biografie

In februari 1999, ik was net 7 en een half jaar oud, gingen we met de klas schaatsen in de Kristallijn. Het was de 1ste keer dat ik op het ijs zou staan.

Een beetje zenuwachtig bond ik de schaatsen aan mij voeten, maar na een paar minuten op het ijs voelde ik me direct in m’n sas. Ik vond het superplezant en het ging heel goed voor de eerste keer.

Mijn vader, die in ploegen werkt, en in de namiddag vrij was, dacht: “Ik ga eens kijken hoe Timothy het stelt op het ijs”. Hij reed naar de ijsbaan, en bond ook een paar schaatsen onder zijn voeten. Toen hij mij bezig zag stond hij versteld van mijn “kunnen”!

Ook de lerares Lichamelijke Opvoeding, die als begeleidster mee was, zei direct tegen mijn vader: “Dit is zijn sport, zoek niet verder. Hierin kan hij zich zeker uitleven”!

We hebben toen wat inlichtingen genomen in de Kristallijn, en kwamen zo bij de Shorttrack club terecht. Om te beginnen mocht ik een aantal lessen volgen, om eens te proberen. Maar na 3 lessen wist ik het: “Hier wil ik in verder gaan”!

Dit is nu mijn 11de seizoen dat ik voor STKG schaats. Ondertussen heb ik al aan heel wat grote wedstrijden deelgenomen zoals : Straclass wedstrijden , officieus EK voor junioren waar ik trouwens de eerste plaats behaalde (2008-2009) , 2x deelname aan het WK-junioren , deelname Europese kampioenschappen voor senioren (2009-2010).
Ook heb ik al 4x de titel gepakt op het Belgisch kampioenschap.

Mijn droom is om ooit op de Olympische winterspelen te mogen deelnemen.
Mijn favoriete schaatsers zijn Apolo Anton Ohno , hyun so Ahn en JR Celski.

 

Persoonlijke records

AfstandTijdPlaatsDatum

 

Classificaties

Geen gegevens van deze schaatser in dit seizoen

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Albert Informatica
Caboor & Zonen
Lippensbouw Bassevelde
MSL-Projects
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.