Clubtrainingen

STKG beschikt over volgende trainingsfaciliteiten:

Dagseptember-april
Maandag 19u15-20u15 ° *
Woensdag 19u00-20u00 °
Donderdag 18u45-19u45 °

(°): Kom steeds 20 min op voorhand om de matten op het ijs te helpen zetten en je tijdig klaar te maken.
(*): Training voor gevorderden.

In de vakantie wijken de uren af, Check steeds Coach WEB Vlaanderen.

Off-ice training op woensdag na de clubtraining voor recreatieve en competitieve deelnemers.

Van eind september t.e.m. april wordt er geschaatst op de ijsbaan Kristallijn te Gent. Op deze trainingsuren worden de schaatsers steeds opgevangen door één of meerdere trainers, die samen een team vormen. Er wordt getraind in meerdere groepen, naargelang de leeftijd van de schaatsers en het niveau dat zij bereikt hebben. De schaatsers moeten 5,00 euro inkom betalen per training aan de ijsbaan.

Beginners zijn welkom op woensdag en donderdag, gevorderde schaatsers op maandag, woensdag en donderdag.

Tijdens de trainingen is ook steeds iemand van het bestuur aanwezig in de ijshal, zodat ook de ouders kunnen opgevangen worden en er bijkomende informatie kan gegeven worden omtrent werking en organisatie van de club.

Deze trainingen zijn zeer gevarieerd. Op de eerste plaats wordt veel aandacht besteed aan de schaatstechniek. Ook wordt getraind op het moeilijke bochtenwerk, het starten en het aflossen. Uiteraard staan er ook conditietrainingen op het programma.

Het uiteindelijke doel van de trainingen is het verhogen van de schaatssnelheid en bovendien: het creëren van een goede verstandhouding binnen de club.

Een goed resultaat bekomt men door regelmatig de trainingen te volgen en ook buiten de trainingsuren te werken aan de conditie door loop-, fiets- en skeeleroefeningen, ook tijdens de zomer.

Tijdens de maanden dat de ijsbaan niet open is, worden er eveneens trainingen ingericht op woensdag en zondag. Daarin wordt gewerkt aan de schaatstechniek en de basisconditie, die de schaatsers tijdens het seizoen nodig hebben. Voor meer info hierover raden we aan contact op te nemen met de trainers: trainers@stkg.be.

Aansluiten als G-sporter?

Voor G-sport stellen we een individueel programma voor in overleg met de ouders/begeleiders. We bekijken samen op welke manier de sporter kan opgenomen worden in onze clubtrainingen en evalueren de haalbaarheid na 3 proeflessen.

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.