Nieuws

Terug

STKG wint voor derde keer clubkampioenschap op eigen Easter Cup

Afgelopen paasweekend vond opnieuw de Easter Cup op het programma. Deze wedstrijd, die voor de 36e keer werd ingericht en georganiseerd wordt door Shorttrackclub Kristallijn Gent, trok ook dit jaar opnieuw heel wat buitenlandse deelnemers uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Luxemburg. In totaal kwamer er zo'n 130 deelnemers aan de start.

STKG behaalde dankzij Jens Almey en Evelien Van Kerckvoorde twee gouden medailles. Evelien won in de categorie Junioren C dames, die samen reed met de Junioren B, Junioren A en Senioren. Evelien won er elke wedstrijd en kon dus evengoed in de andere categorieën als winnaar uitgeroepen worden. Jens Almey was dan weer heer en meester in de categorie Junioren A/Senioren Heren. Ook hij won er al zijn wedstrijden en was duidelijk een maat te groot voor de concurrentie. Na winst vorige week tijdens de Europacup Finale in Boedapest toonden Jens en Evelien dus nog maar eens hun klasse.

Verder behaalde STKG ook nog twee derde plaatsen. Adriaan werd derde bij de Junioren C jongens en Kristof Lamote derde bij de Masters.

Naast de podiumplekken namen er nog 24 andere STKG'ers deel aan de wedstrijd. Dankzij winst op de aflossing met Evelien Van Kerckvoorde, Adriaan Dewagtere, Emily Almey en Thibault Fostier bij de Junioren C/D en winst  voor volledige clubteams bij de Senioren/Junioren AB met Jens Almey, Kyle Aerens, Bob Kiss en Willem Dewagtere behaalde STKG het hoogste aantal punten onder alle clubs. Het scheelde slechts 1 puntje, maar STKG behaalt zo voor de derde keer op rij winst op het clubkampioenschap. Proficiat team!

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.