Nieuws

Terug

STKG bezet volledig seniorenpodium op trainingsstage in Oberstdorf

Het jaarlijkse zomerschaatskamp in Oberstdorf begin augustus was ook dit jaar opnieuw een groot succes. Met 9 schaatsers was STKG duidelijk aanwezig tussen de 105 deelnemers uit België, Nederland, Italië, Duitsland en Groot-Brittannië. Het mooie weer bood de mogelijkheid tot heel wat lopen, fietsen en skeeleren. Daarnaast had ook iedereen een uur ijs per dag ter beschikking, opgedeeld in niveaugroepen. Voor de snelsten was dat zelfs 2 uur per dag. Onze clubcoach Maarten Slembrouck gaf er training aan de op een na snelste groep en ook de skeelertrainingen.

Naast de trainingen is er ook steeds een klassement over verschillende disciplines gedurende de week. Op maandag stond er een heuse uphillrun op het programma waarbij de oudsten 700 hoogtemeters stegen over een afstand van 3,9 km. Bob Kiss werd hierbij tweede en Maarten Slembrouck derde. Op woensdag hadden we dan een inline/run duathlon waarbij er 2,5 km werd geschaatst en vervolgens 2,8 km werd gelopen. Snel schoenen wisselen was dus van groot belang. Hier was Maarten de tweede snelste en Willem Dewagtere derde snelste. Aan de vooravond van de shorttrackwedstrijd stonden de STKG'ers Maarten, Willem, Bob en Alexander De Paepe respectievelijk op plaats 2, 3, 4 en 5 op enkele puntjes van de leider Willem Fabel. Op de shorttrackwedstrijd zette STKG dat echter helemaal recht met winst door Maarten, Willem 5e en Bob 6e. Vooral in de 1000m behaalde STKG een groot succes door met drie de A-finale te behalen. Door de mindere prestaties van Willem Fabel werd het STKG op 1, 2 en 3! Matthijs Van Bergen 10e en Alexander De Paepe werd 11e tijdens de shorttrackwedstrijd.

Bij de junioren D werd Thibault 8e in de shorttrackwedstrijd. Bij de Junioren B kon Gianni Caboor door een val op het ijs niet meedoen aan de mountainrun. De inline/run duathlon won Gianni met glans en hij zette zelfs de snelste tijd neer van alle deelnemers (inclusief de senioren). In het schaatsen werd Gianni 3e, Bert Goethals 6e en Alexander Van Buren 8e.

Deze eerste meeting met de internationale shorttrack verliep dus al goed en doet al uitkijken naar de volgende wedstrijden vanaf oktober. Vanaf l9 september kan er alvast weer in ijsbaan Kristallijn in Gent worden getraind. Volgende week is er nog een schaatskamp in Turnhout dat voornamelijk gericht is op de jongere Belgische schaatsers, maar ook de nationale top is daar aanwezig.

 

Maarten Slembrouck, Bob Kiss, Willem Dewagtere, Matthijs Van Bergen, Alexander De Paepe

 

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

WEB Vlaanderen
Caboor & Zonen
Lippensbouw Bassevelde
MSL-Projects
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.